De toename van het aantal smartphones in Nederland is in 2015 wat afgenomen. Echter is er nog steeds een groei aanwezig in de trend, de markt had ook al enkele verwachtingen over deze trend dat de groei wat af zou gaan nemen. De afgelopen jaren zijn er zoveel toestellen verkocht dat ook vrijwel iedereen voorzien is van een smartphone toestel. Daarnaast gaat de levensduur van de smartphones ook continu omhoog en is er daarom steeds minder snel behoefte aan een compleet nieuw toestel. Het bedrijf PCservice onderzocht waar de markt naar toe neigt te verschuiven:

Toenemend aantal reparaties zelfde toestel

Het aantal telefoon reparaties blijft nog wel toenemen en mensen brengen ook meerdere keren hun toestel. Dat betekent dat mensen er steeds vaker voor kiezen om hun huidige telefoon nogmaals te laten repareren i.p.v. een nieuw toestel aan te schaffen. Omdat de telefoons ook steeds meer mogelijkheden en features krijgen worden de tarieven van een nieuw toestel ook steeds hoger. Dit weerhoud mensen er blijkbaar toch van om ‘zomaar’ een nieuw toestel aan te schaffen. Als je er goed over nadenkt is het vaak ook niet nodig om dit te doen. Wellicht dat een smartphone aan de buitenkant beschadigd is en er mankementen zijn, maar technisch functioneert de smartphone in veel gevallen nog uitstekend. Het zou dus onnodig zijn om een nieuw toestel aan te schaffen, voor een kleine honderd euro kun je jouw oude smartphone namelijk op laten knappen en heb je eigenlijk weer een zo goed als nieuw toestel. Deze kun je dan combineren met een sim only abonnement waardoor je de kosten van mobiele telefonie laag kunt houden, dief van je eigen portemonnee wanneer je dit dus niet doet.

Refurbished en/of tweedehands toestellen

Het oplaten knappen waar we het hierboven over hebben kun je dus laten doen, maar je kunt ook een opgeknapte (ofwel refurbished) smartphone aanschaffen. De aanschaf prijs van een refurbished toestel is stukken lager dan een nieuwe en zoals uitgelegd zijn de toestellen functioneel alsof het gloednieuwe telefoons zijn! Daarnaast worden er ook steeds meer tweedehands toestellen aangeboden tegen, echter bestaat hier het risico dat je niet weet of de kwaliteit van de telefoon daadwerkelijk zo goed is als er wordt gezegd.

Ja, ik wil graag informatie!

Gesprekken p/m:*
Bedrijfsnaam:*
Aanhef:
Contactpersoon:*
Telefoon:
E-mail adres:*
Adres:*
Postcode:*
Plaats:*
Beschrijving: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Ja, ik ontvang graag nieuws en informatie.