Internetten doen we tegenwoordig altijd en overal. Zeker het gebruik van internet op de telefoon is enorm toegenomen. Maar hoe vaak heb je wel niet gehad dat midden in de maand je internetbundel op is? Om dat te voorkomen geven we je enkele tips!

WiFi

Internet is niet meer weg te denken en dat weten bedrijven ook. Daarom kun je tegenwoordig bijna overal gebruik maken van een WiFi netwerk. Bij veel bezochte plekken zoals treinstations, hotels, restaurants en vliegvelden kun je zelfs gratis gebruik maken van een openbaar WiFi netwerk. Dat is echter niet zonder gevaar. Door in te loggen op een dergelijk netwerk, kunnen hackers heel makkelijk aan jouw gegevens komen. Ga er daarom altijd van uit dat er iemand mee kan kijken en maak op zo’n moment bijvoorbeeld geen gebruik van bankieren op je telefoon en neem het zekere voor het onzekere. Daarnaast kun je gebruik maken van een VPN dienst om je veiligheid op internet te waarborgen.

Offline beschikbaar maken

Applicaties die veel MB’s gebruiken zijn app’s die voornamelijk live zijn of app’s die veel gegevens moeten ophalen/downloaden. Denk aan streamen, navigeren en het kijken van films. Veel van deze applicaties kun je offline beschikbaar maken. Dit houdt in dat je de gegevens vooraf bij een WiFi netwerk download, waarna je er onderweg gebruik van kan maken. Zo kan je via Google maps thuis al een kaart downloaden en via je Spotify jouw favoriete playlist alvast binnenhalen.

Automatisch downloaden

Doordat de camera’s op de telefoons steeds beter worden, worden de filmpjes en foto’s ook steeds beter. Dit betekent echter ook dat de bestanden groter zullen zijn. Wanneer je telefoon alle foto’s en video’s op Whatsapp download, zul je snel door je internetbundel heen zijn. Je kan dit voorkomen door de instellingen in Whatsapp aan te passen, waarna je via een WiFi netwerk de media alsnog ophaalt.

Ja, ik wil graag informatie!

Gesprekken p/m:*
Bedrijfsnaam:*
Aanhef:
Contactpersoon:*
Telefoon:
E-mail adres:*
Adres:*
Postcode:*
Plaats:*
Beschrijving: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Ja, ik ontvang graag nieuws en informatie.