In de afgelopen jaren zijn steeds meer telefoonproducenten overgestapt van de normale simkaart naar een microsimkaart. Dit kan ook voor u gevolgen hebben, als u momenteel nog gebruik maakt van een conventionele simkaart. Deze simkaarten zaten vroeger vaak verwerkt in een pasje, waarbij u de simkaart uit dit pasje kon drukken. Tegenwoordig kan dat niet meer en moeten deze simkaarten eerst verkleind worden. Dit kunt u zelf doen, door een simkaart kleiner te knippen, maar ook laten doen in de meeste telefoonwinkels. Hier gebeurt dit met een speciale tang, waardoor de kans kleiner is dat de simkaart straks niet meer werkt.

Wanneer moet ik mijn simkaart verkleinen?

Het is niet bij iedere mobiele telefoon noodzakelijk om de simkaart te verkleinen. Vrijwel alleen de meest nieuwe smartphones vergen een kleinere simkaart. Mocht u binnenkort een nieuw toestel willen kopen, dan is het sterk aan te raden om de specificaties van het toestel door te nemen. Hierin staat vaak vermeld welk type simkaart u nodig heeft voor het gebruik van de telefoon. Als u een nieuw toestel bij een nieuwe provider of met een nieuw nummer besteld, zit de microsimkaart vaak al bij de telefoon inbegrepen. U hoeft in dat geval zelf geen stappen meer te ondernemen om de simkaart passend te maken.

Een simkaart laten verkleinen

Op internet vindt u verschillende handleidingen voor het verkleinen van een simkaart. Een simkaart knippen brengt echter ook risico’s met zich mee. Als de simkaart te klein is past deze niet meer goed in de houder en moet u een nieuwe simkaart bestellen. Ook kunt u de chip in de simkaart beschadigen tijdens het knippen, waardoor de simkaart niet meer goed werkt. Het is om deze reden aan te raden om uw simkaart te laten verkleinen in een telecomwinkel. Hier hebben ze een geschikt tangetje, waarmee het verkleinen van de simkaart binnen een korte tijd is uitgevoerd.

Ja, ik wil graag informatie!

Gesprekken p/m:*
Bedrijfsnaam:*
Aanhef:
Contactpersoon:*
Telefoon:
E-mail adres:*
Adres:*
Postcode:*
Plaats:*
Beschrijving: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Ja, ik ontvang graag nieuws en informatie.