Het maken van een app voor mobiele telefoons en tablets lijkt op voorhand vaak makkelijker, dan het uiteindelijk is. Om een goede app te kunnen maken is het allereerst belangrijk om een doel op te stellen voor de app: wil je bezoekers informeren, aanzetten tot de aanschaf van een bepaald product of bijvoorbeeld een spel laten spelen? Wanneer het doel van de app duidelijk gedefinieerd is, kun je aan de slag gaan met de productie van de app. De productie van een app bestaat uit verschillende fases, namelijk: het ontwerp, de ontwikkeling en het testen. Nadat deze fases doorlopen zijn, kan de app gepubliceerd worden in de App Store van Apple en de Play Store van Google.

Zorg voor de juiste vormgeving in de app

Een goede app heeft een overzichtelijke vormgeving, waarin verschillende elementen snel gevonden zijn. Doordat er tegenwoordig ontzettend veel apps worden aangeboden, wil een gebruiker een bepaalde functie binnen no-time gevonden hebben. Anders is de kans groot dat een gebruiker overstapt op een soortgelijke app. De vormgeving van de app speelt hier een belangrijke rol in! Zorg daarom voor een rustige, overzichtelijke vormgeving, waarin de verschillende functies zijn onderverdeeld over een of twee menu’s.

Een app laten ontwikkelen door experts

De ontwikkeling van een app kan behoorlijk ingewikkeld zijn, zeker als je zelf weinig ervaring hebt met het ontwikkelen van apps. Laat je app maken door een erkende ontwikkelaar, om er zeker van te zijn dat de app bij de oplevering naar behoren functioneert. Vaak werken app-ontwikkelaars met een agile projectmethode, waarbij je als opdrachtgever nauw betrokken blijft bij de ontwikkeling van de app. Zo kun je de ontwikkelaar tijdens de productie van de app waar nodig bijsturen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van extra functies, het veranderen van bepaalde knoppen in de app, enzovoorts.

Na de ontwikkeling van de app kun je deze uitgebreid testen, om er zeker van te zijn dat er geen fouten in de app zitten als je deze lanceert.

Ja, ik wil graag informatie!

Gesprekken p/m:*
Bedrijfsnaam:*
Aanhef:
Contactpersoon:*
Telefoon:
E-mail adres:*
Adres:*
Postcode:*
Plaats:*
Beschrijving: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Ja, ik ontvang graag nieuws en informatie.